O světě

O světě kolem nás

Monday, May 10, 2010

Demižony

Šinu si to ráno do práce a nesu obrovský pytel plastových láhví do tříděného odpadu. (Naštěstí jsou kontejnery přímo v naší ulici a dokonce ani ne příliš daleko od našeho domu). Dnes ale už z dálky vidím, že se u nich válí cosi podivného. No jsem už nemladá, špatně vidící, mhouřím oči a přemítám, co to může být... A krok co krok blíž se mi to jeví podivněji, až jsem konečně stanula a zírám: u paty kontejneru na papír stojí celá zídka vystavěná z lehké kartonáže -a v každém kousku přenosné konstrukce trůní dva prázdné skleněné demižóny! Musela jsem se smát! No jasně, kdo je tam složil, neměl jinou možnost jejich likvidace! I kdyby je chtěl hodit do kontejneru s bílým sklem, nemá šanci, baculaté demižóny jsou příliš velké, neprojdou malými otvory! Vybrat je z kartonových obalů, ty naházet do nádoby s papírem a nechat skleněné baculáče, siroty, stát vedle nahaté, to stejně nic nevyřeší. Takhle si možná někdo dokonce nějaký ten demižónek vezme a odnese si ho domů nebo na chalupu - a tak čest a sláva tomu, kdo je tam tak pietně složil, nedojde k žádné škodě ba právě naopak!

(poznámka syna: Na podobnou situaci jsem narazil vícekrát, častěji jde ale o skleněné tabule, které nejde do kontejnerů vhodit. Ostatně bývají k vidění i neutevírací kontejnery na papír, kam prostě nejde vložit složenou větší krabici.. Prostě když nikdo kdo tyto nádoby vyrábí neuvažuje, tak je to těžké.)

2 Comments:

  • At 3:30 AM, Blogger aisha said…

    Really a great post.I liked it and i will share it with others too.

    2003 Volkswagen Jetta AC Compressor

     
  • At 2:04 AM, Anonymous Anonymous said…

    Thank you for sharing valuable information. Where else could anyone get that kind of information in such a complete way of writing? I have a presentation incoming week, and I am on the lookout for such information.

    Chevy W7M Turbo

     

Post a Comment

<< Home